Šípek se skořicí – sypaný čaj
Složení: šípek 95,2 %, skořice 4,8 %.
Skladujte na suchém a tmavém místě.
Původ surovin: ČR.
Hmotnost: 100 g.
Minimální trvanlivost do: (uvedena na obalu)
Návod k přípravě: 1-2 čajové lžičky vsypte do studené vody (250 ml) a přiveďte k varu. Krátce povařte a nechte 5-10 minut odstát. Čaj přeceďte.
Šípek sbíráme ve volné přírodě pod Jesenickými horami, díky tomu máme kontrolu nad celým procesem. Před sušením ručně odřezáváme stopky i "bubáky", šípky následně sušíme a drtíme. Čaj ze šípku a skořice krásně voní a úžasně chutná, nejlépe si ho vychutnáte v kombinaci s medem od místních včelařů (https://www.dobrotyzhor.cz/med/) a z našeho plecháčku (https://www.dobrotyzhor.cz/plechacek-dobroty-z-hor-350-ml/).