Fermentované a pasterované vlašské ořechy.
Hmotnost pevného podílu: 70 g.
Minimální trvanlivost uvedena na obalu.
V roce 2022 jsme se svatojánskými ořechy získali první cenu a to cenu Olomouckého kraje. V roce 2023 jsme přidali další ocenění u nás nejvyšší. Svatojánské ořechy získaly ocenění Regionální potravina. Velmi si tohoto úspěchu vážíme, je to pro nás zpětná vazba za všechnu tu práci a to, že ji děláme opravdu dobře. Věříme, že ani to není poslední ocenění, které tyto ořechy získají. Jedná se o velmi starý a dříve tradiční recept zpracování vlašských ořechů. Ořechy se sbírají okolo 24. června na Sv. Jana, dokud nemají vyvinutou skořápku. Tento výrobek je určitě co se týče přípravy časově ten nejvíc náročný, který vyrábíme. Ořechy se několik týdnů máčí ve vodě, kdy se voda musí každý den měnit a následně se ořechy několik dalších týdnů vaří v cukrovém nálevu s kořením, kde nasají všechny ty skvělé chutě. Nakonec se ořechy v tomto nálevu zavaří a několik dalších měsíců "odpočívají", aby dozrály. Až teprve pak se dostanou k Vám na stůl. Vy je pak můžete vyzkoušet k vínu, paštikám, sýrům nebo na zdobení dezertů.